doua exemple de lichide miscibile

Asadar, curbele p = f (x) si p = f (y) TREC simultan printr-un extrem Care corespunde unui amestec in care compozitia fazei lichide este idtenta cu compozitia fazei de Vapori. Cand Unul din cele doua lichide dispare, atunci Temperatura de fierbere Creste atingand Temperatura de fierbere a lichidului in exces. De exemplu, amestecul de APA (TF = 100 oC) si alcool etilic (TF = 78, 3 oC) sont un Azeotrop cu TF = 78, 15 oC, Cu compozitia 95, 57% alcool, la o Presiune de 1 ATM si un Azeotrop cu TF = 34, 2 oC, Cu compozitia de 99, 6% alcool, la p = 100 mmHg. Ecuatia (6) reprezinta expresia functiei unei hiperbole echilaterale cuprinse intre si, la T = const. DIN Diagrama DIN figura 2 se poate Determina raportul dintre numarul de Moli ai celor Doi Componenti din faza Lichida (nL) si din faza de Vapori (nV), folosind Regula parghiei (raportul maselor este invers proportionnelle cu raportul bratelor). Raportul a se numeste Factor de féculence si Arata gradul de imbogatire a fazei de Vapori in componentul mai volatil. Pentru determinarea temperaturii critice superioare (TCS) de miscibilitate se ECOSOC punctele de PE mijlocul fiecarei conode (dreapte Care ECOSOC punctele ce reprezinta solutii conjugué aflate in echilibru) si se extrapoleaza PANA intersecteaza curba de miscibilitate réciproque. Fig. Diagrama p = f (x, y), la T = const. proprietatile echilibrului Lichid-Vapori se studiaza cu ajutorul legilor Gibbs-Konovalov. Pentru aceasta, sa Consideram o solutie Lichida binara, Care la temperatura de fierbere are compozitia x1, iar faza de Vapori are compozitia Y1. Doua lichide (1) si (2) miscibile partielle, formeaza pana la o anumita concentratie de (1) in (2) o solutie omogena. Aceste lichide prezinta o Temperatura Critica inferioara (TCI) de solubilitate totala.

De asemenea, exista lichide Care prezinta atat SDC, cat si TCI, la Care curba ce delimiteaza Zona de nemiscibilitate de CEA de miscibilitate este o curba inchisa. DIN aceste puncte se duc ordonatele Care intersecteaza abscisele in punctele ce corespund la compozitiile (xByB) si (xCyC). Vaporii de compozitie Y1, formati DIN componentii (1) si (2), sunt condensati intr-un Alt balon, obtinandu-se o solutie Care se aduce din nou la temperatura de fierbere. Fig. Lichidele ALE voiture molécule au structuri asemanatoare, Momente de DIPOL foarte adéquat si grupari functionale Comune, se dizolva unele in altele in lisse proportie. Compozitia fazei de Vapori si a fazei lichide in acest domeniu (L + V), la o anumita Presiune p Si T = const. un amestec de compozitie corespunzatoare ponctului B, séparation intr-un amestec de Vapori de compozitie si un amestec de lichide de compozitie. Cele doua Faze aflate in echilibru se numesc Faze conjugué. Amestecurile lichide Care, Desi nu sunt substante pure distila la o Temperatura données, se numesc amestecuri Azeotrope.

Temperatura de fierbere a celor doua lichide nemiscibile ramane Constanta Cat timp coexista cele doua lichide en contact. Faza de Vapori de deasupra solutiei este mai Bogata in componentul Care adaugat solutiei Duce la cresterea presiunii totale de Vapori.

Los comentarios están cerrados.